Banner autó, motor, teherautó akkumulátor

A Banner az egyedüli osztrák akkumulátorgyártó, amelyet a nemzetközileg is elismert és vezető akkumulátorgyártók közé sorolnak, és amely sok jelentős gépjárműgyártó, mint Audi, BMW, VW, Chrysler vagy MAN részére szállít OEM-ként, eredeti, gyári széria minőségben akkumulátorokat. A Banner termékei megállják helyüket a leghidegebb, északi skandináv területeken és az afrikai hőségben egyaránt.

A Banner filozófiája
Műszaki tökély és optimális szolgáltatások, ez a Banner filozófiája. Ehhez tartozik a feltétlen pontosság és szállítói hűség, mely nagymértékű ökológiai felelősségtudattal társul. Az innovatív gondolkozás adja a garanciát a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő termékekre, amelyek üzembiztonsága és hosszú élettartama önmagáért beszél.

A Banner autó akkumulátorok már teljesen automatizált gyártósorokon, magas minőségi követelmények szerint készülnek az ausztriai Linzben. A gyártó kapacitás és technológia folyamatos emelésével a Banner egész Európában ismert minőségi akkumulátor gyártóvá vált. Termékeit neves autógyárak is használják.

 

Bosch autó, teherautó akkumulátor

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 92%-a a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalat-csoport, Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója fejlődött ki. A Bosch csoporthoz tartozó vállalatok Budapesten több telephelyen, Hatvanban, Miskolcon, Egerben és Szigetszentmiklóson találhatók meg. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez kiterjedt kereskedő és szervizhálózat azonban a teljes országot lefedi. A kereskedelmi üzletágak nemcsak Magyarország, hanem az Adria régió többi országának tevékenységét is koordinálják.

2008 második negyedévében a Bosch egy innovációval állt elő az S3-S4-S5 akkumulátorok piacán, bevezette a PowerFrame hálótechnológiát, egy újítást, amely javítja a személygépkocsikban használatos akkumulátorok teljesítményét és növeli az élettartamot. Az akkumulátorban található háló biztosítja az áram optimális áramlását, ezáltal fokozza az akkumulátor kapacitását és megbízhatóságát.

A mai gépjárművekben megjelenő számos elektromos funkció kielégítéséhez tökéletesített akkumulátor-technológia szükséges, amely megbízhatóan elégíti ki a megnőtt energiaigényeket. A Bosch S3-S4-S5 indítóakkumulátorok nagy teljesítményű PowerFrame ráccsal vannak ellátva, és megfelelnek a korszerű akkumulátorral szemben támasztott magas elvárásoknak. A hagyományos gyártási módszerekhez képest a PowerFrame technológián alapuló új, lyukasztott rácsrendszer jelentős mértékben javítja az akkumulátor komponensek teljesítményét és több energiát szolgáltat.

Az indítóakkumulátorban lévő rács kulcsfontosságú a teljesítmény és a megbízhatóság szempontjából. Az új lyukasztási módszer eredményeképpen a PowerFrame rács mikropórusos, de szilárd felületi szerkezettel rendelkezik, amelyhez az aktív massza tökéletesen tapad. A PowerFrame rácsszerkezetre jellemző még a rácsrudak elrendezése, amelyek közvetlenül a lemezcsatlakozóhoz vezetnek, így az energia veszteség nélkül, a lehető leggyorsabban apólusokhoz szállítódik.

A PowerFrame technológiával nagyobb arányú ólom jut a rács azon területeire, amelyeknek nagyobb az áramterhelésük. A stabil rácskeret megakadályozza a korróziót a rács szélein, és ezáltal megelőzi a rács tágulását. A lemez szeparátor sértetlen marad, így megelőzhető a rövidzárlat, amelyet az okozhat, hogy a rács érintkezik a negatív lemezzel. Ez jelentősen megnöveli a Bosch akkumulátorok hasznos élettartamát.

A Bosch S3-S4-S5 indítóakkumulátorok előnyei

  • Megfelelnek a gyártók és gépjárművezetők által támasztott magas kényelmi és biztonsági igényeknek is.
  • A minimális vízfogyasztás eredményeképpen a BoschS3-S4-S5 akkumulátorok egyáltalán nem igényelnek szervizelést teljes élettartamuk során.
  • A légmentesen lezárt akkumulátorfedél-konstrukció maximális biztonságot nyújt, mivel nem szivárog a sav a szállítás során, vagy amikor a gépjármű ferde helyzetben van.
  • Az ergonómiai fogók lehetővé teszik az akkumulátor könnyű szállítását és beszerelését.

 

 Exide autó, teherautó akkumulátor

Az Exide Technologies, amely tevékenységét több mint 80 ország területén végzi, és 2010 nettó árbevétele körülbelül 2,7 milliárd dollár. Egyike a világ legnagyobb gyártók, forgalmazók és újrafeldolgozójának az ólom-savas akkumulátorok területén.  A Társaság globális üzletágak – Ipari Energiafogyasztók amerikai, Ipari Energiafogyasztók Európában, Amerikában Szállítás és Közlekedési Európa – egész sorát biztosítja, a tárolt elektromos energia termékek és szolgáltatások az ipari és közlekedési alkalmazásokban. Ezen túlmenően, Exide Ázsia Csendes-óceán / Külföldi műveleteiknek köszönhetően jelentős bevételeket a társaság, egyenletesen elosztotta az Ipari Energiafogyasztók és Közlekedési termékek között.

 

Electric Power, JászAkku akkumulátor

A 31-es főút mellett, Sülysáp határában, zöld övezetben közel 100.000 négyzetméteren helyezkedik el az 1994-ben megvásárolt Jász-Plasztik Kft. akkumulátorgyára. Ekkor indult el a gyár azon fellendülése, amely napjainkra Magyarország első számú és legkorszerűbb akkumulátorgyártó bázisává nőtte ki magát.

E rang elérését a folyamatos technikai újításokkal, a megbízható minőséggel és a vevői igényeket maradéktalanul kielégítő szolgáltatásokkal vívta ki. A cég vezetése minden minőséget javító kezdeményezést előtérbe helyez, aktívan részt vesz a minőségirányító rendszer folyamatos fejlesztésében. ISO 9001 minősítéssel rendelkezik és folyamatban van az ISO16969 minőségbiztosítási rendszer bevezetése. Ennek köszönhetően mára – a mintegy 500.000 darabos évi gyártási darabszámmal  – úgy nemzetközi, mint a hazai piac meghatározó szereplőjévé léptett elő.

Főbb tevékenységek:
– gépjármű indító akkumulátorok gyártása, fejlesztése, egyedi igények kiszolgálása
– járműmeghajtó (targonca) savas ólomakkumulátor gyártása, fejlesztése
– a gyártott illetve importált termékek: értékesítése, üzembe helyezése, szervizelése
– akkumulátor tartozékok (kábelek, csatlakozók, saruk, vízutántöltő rendszerek stb.)
értékesítése
– szaktanácsadás
– hulladék akkumulátorok visszagyűjtése újrahasznosításra

A Jász-Plasztik Kft. termékei gondozásmentes (PbSb) illetve karbantartásmentes (PbCa), korszerű esztétikus kivitelű konstrukciók, polipropilén edényzetben.

JP akkumulátor

Motorkerékpár akkumulátorok gyártója : Yucell
Az egyik vállalat Kínában, aki képes ellátni egy egész sor motorkerékpár, beleértve a zárt Gel MF, aktivált, karbantartást nem igénylő, nagy teljesítményű és a hagyományos típusú akkumumlátor gyártását. A motorkerékpár akkumulátorok használhatók a BMW, a Honda, a Harley-Davidson, a Yamaha és minden típusú utcai motorkerékpár-és off-road motorkerékpárhoz.

 

Varta akkumulátor

A Johnson Controls a gépjármű indítóakkumulátorok világviszonylatban piacvezető gyártója. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, a következő, tisztán követhető feladatot valósítjuk meg: A legjobbat is mindig jobbá tenni. A korszerű fejlesztési- és gyártási rendszerek mellett, a Johnson Controls innovatív technológiai központokra helyezi a hangsúlyt, melyekben következetes munka során a termékek dizájnjának és teljesítményének optimálásavalósul meg.

A VARTA a Johnson Controls exkluzív márkaportfóliójának része. Mindez, pedig nem véletlen: A VARTA ugyanis magas minőséget, innovatív technológiát és sokéves műszaki tapasztalatot képvisel. A VARTA széles termékkínálatával mindegyik gépjárműhöz a megfelelő akkumulátort kínálja. Ezen túlmenően a VARTA világszerte az egyik vezető akkumulátor márka, különösen, ha a minőségről, jövő irányultságú technológiáról és a természet tartalékaival történő felelősségteljes bánásmódról van szó.

A legfontosabb a belső energia, melyre a VARTA termékkel mindenkor számítani lehet. Az erőnek nem kell előretörnie ahhoz, hogy jelen legyen. A mi erőnk is inkább a bizalomban értendő. Ennek megfelelően a Johnson Controls, mint a gépjármű akkumulátorok világelső gyári beszerelője számos további szolgáltatásokat és ajánlatokat kínál – a Premium-Expertise jegyében – a terjesztésben és szervizben is. A termékeken túl „Az erő a háttérben. És még sokkal több.” a különböző piaci igények teljesítését is jelenti.

A VARTA akkumulátorok erőt, dinamikát, kitartást és mobil energiát képviselnek. A VARTA minden járműhöz a megfelelő akkumulátort kínálja.

A Varta akkukból három minőségi fokozat létezik.

-Varta Black Dynamic akku: Ezeket az akkukat elsősorban kis autókhoz ajánlja a gyártó, amelyeknél nincs szükség kimagaslóan nagy energiára az autó beindításához és üzemeléséhez.

– Varta Blue Dynamic akku: Közép kategóriás autókhoz javasolt, mert itt már nagyobb teljesítmény kell az indításhoz, és az extra felszereltség is többet fogyaszt.

– Varta Silver Dynamic akku: Felső kategóriás autókhoz készült, a sok extra miatt, illetve jobban ellenáll a magas motortéri hőfoknak, amely ugyan olyan ellensége az akkunak, mint a hideg.